Açık Bilgi Nedir?



Açık bilgi, ifade edilebilen veya yazılabilen ve insanların iletişim kurması kolay olan bilgi ve bilgidir. Örneğin, bir kişi bir sınıfa kaydolduğunda veya bir kitap okuduğunda, açık bir bilgi alıyordur. Sözlü ve sözlü olarak, birilerinin bilgisini ya da sözlerini ifade faizsiz kredi veren bankalaretmek, açık çeşitliliğin bir başka örneğidir. Açık olan bilginin karşıtı, zımni bilginin ya da iletişimin zor olduğu bilgidir. Hem açık hem de zımni bilgi , çalışma ve yaşamda önemli roller oynamaktadır.
Birisi açık bilgi kullandığında, ölçülmesi kolay olan bilgiyi ifade ediyor veya anlıyor. Kitap bilgisi, görseller, sayılar ve formüller her türlü açık bilgi türüdür. Günlük yaşam için bu tür bir bilgiye ihtiyaç vardır çünkü insanların çalışmak ve otomobiller ve televizyonlar gibi makineleri kullanmak için belirli becerilere ihtiyaçları vardır.
Tacit bilgisi, kolayca açıklanamayan bilgileri tanımlar. En yaygın gizli bilgi, deneyimden toplanan bilgidir, bilgi sahibi olan kişi, neden bir şey bildiğini açıklayamaz, hatta neden doğru olduğunu bile bilmez.
İmkansız görünse de, zımni ve açık bilgi çoğu zaman birbirini aşıyor. Bir programcı, bir programın nasıl oluşturulacağını bilir ve diğer insanlara aynı programlama dilini öğretebilir, ancak bilgisayarın nasıl işlediğini ve gerçekte programı nasıl kullandığını tam olarak anlayamayabilir. Bir ressam, birisine renklerin nasıl boyanacağını ve karıştırılacağını öğretebilir, ancak birine sanatın nasıl yorumlanacağını öğretmeyi zor bulabilir. Bu zımni alanların çoğu sadece kişisel deneyimlerden kazanılmaktadır.
Birçok yazar, öğretmen ve işletmenin hedefi, gizli bilgileri açık bilgilere dönüştürmektir. Konuyla ilgili kılavuzlar veya sınıflar oluşturmak bunu yapar, ancak bir dönüşüm süreci de vardır. Birileri insanlara zımni bilgi verebilse de, basit iletişim etkili olmayabilir.
Gömülü bilgiyi açıklığa kredisiz borç paraçevirmek genellikle konu etrafında kural koymayı gerektirir. Bunun bazı örnekleri profesyonel yiyecek eleştirmenleri ve bir şeyin nasıl tadıldığını bilen, ancak bu tat bilgilerini ölçülebilir kelimeler haline getirmede zorluk yaşayabilen gıda tadımcılarıdır. Bunu hafifletmek için, ölçekler gıdaların tadı daha doğru ölçmek için kullanılır, ancak tadın açık bir şekilde anlaşılması, yemek yeme ile ilgili deneyimi tam olarak tanımlamaz.
Açık bilgi genellikle tecrübe ile bozulan kurallara sahiptir. Açık bilginin, zımni bilginin doğduğu yer olduğunu bile söyleyebiliriz. Bunun nedeni, bir kişinin kurallara dayalı bir makine veya sistemi nasıl kurduğunu öğrenmesi, kuralların tam olarak ne anlama geldiği ile aynı sistemi kurmanın daha iyi bir yolunu bulmasıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Harici bir ağ bağdaştırıcısı

CPU zamanı nedir?

Amerika Birleşik Devletleri'nde Kaç Posta Kodu var?